Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

8. 2. 2012 14:30
O samostatném území mluvili, pokud vím, romští předáci.

Cikáni nejsou jen chudí kočovníci, násilím usazení proti své přirozenosti, ale ve světě je i docela dost bohatých Cikánů, dokonce velmi úspěšných obchodníků.

Pokud by postupovali jako kdysi Židé, jistě by byli schopni zakoupit si nějaké území s příjemnými klimatickými podmínkami, aby tam následně vybudovali prosperující stát. Nepodceňujme Cikány, všichni nejsou jako někteří naši Romové závislí na sociálních dávkách. To, že nevyužívají svého duševního potenciálu, to je následek podivné politiky sociálního státu, která z této menšiny, pomocí všelijakých nesmyslných začleňovacích agentur a vyčůraných neziskovek, dělá nemohoucí, neschopné závisláky na státní almužně.

Proč nepopřát sluchu romským aktivistům z ČR a nepodpořit jejich touhu po vlastním státu? Možná bychom se divili, co všechno dokážou mají-li motivaci!

0 0
možnosti
LD

levicova destrukce

8. 2. 2012 11:48
Paní Čiháková, podstata je jinde

člověk, který fanaticky genderově prosazuje za Evropu něco, aby to následně zpochybnil, není hoden ministerského křesla. Vzpomeňte si, co (původně) říkal Bátora, a jak se do něj sprostě pustili. A když to jako úředník opětoval, byl "odejit"!! Prostě nemůže platit, co je dovoleno pánovi, nesmí se zakazovat kmánovi. Bolševismus rovných a rovnějších, jako předtím fašismus rovných a rovnějších a jejich práskačů za nic jsme již zažili. A má snad kníže jiné zákony na honoraci a Brusel, než na běžný lid? RvEURv

1 0
možnosti
JN

Yesname

8. 2. 2012 11:42
A když řekneme,

že Židům jejich stát přejeme, tak nikdo obočí nezdvihá? Co je na tom výroku vlastně závadného?!?

0 0
možnosti

lost

8. 2. 2012 12:03
Re: A když řekneme,

všichni diskutující postrádají schopnost rozlišovat, hledat stát pro násilně usazené kočovníky je samozřejmě nesmysl /a myslím, že kníže to ví/

0 0
možnosti
1

1absolutus

8. 2. 2012 11:28
Ne každý článek musí být agresívní.

Klidná úvaha nad událostmi, a i to některým vadí.

Karma.

0 0
možnosti
VK

VLAKR

8. 2. 2012 11:40
Re: Ne každý článek musí být agresívní.

No, článek sice není agresivní, ale když mám o události jen mlhavé informace (kulantně řečeno), tak o ní nesepisuji "úvahy".

2 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

8. 2. 2012 11:18
A kdo by cikánům to území dal?

Navíc, jak by se mohl uživit parazit bez hostitele? Je zde spousta nejasností. V každém případě nám by to ušetřilo asi 100 miliard ročně, takže za úvahu by to stálo.

1 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

8. 2. 2012 11:00
Já bych Romum nechal

celé Česko a my bychom si mohlo koupit nějaký ostrov a tam začít odzačátku. Jen se bojím, že by ti Romové za námi za pár let doplavali

2 0
možnosti
PJ

pedro14

8. 2. 2012 10:49
to mate ale smulu

jste pod klausovo rozlisovaci schopnosti

0 0
možnosti
IH

ivahut

8. 2. 2012 10:42
Být Vámi,

neuveřejňovala bych příspěvky pro Město žen tady. Jejich úroveň odpovádá zaměření toho "plátku" a je vždy minimálně o třídu horší, než Vaše ostatní články. Nehledě na autorskou etiku...

2 0
možnosti
VK

VLAKR

8. 2. 2012 10:34
Milá Libuško, nepřekrucujte

O tom, že by Romové měli mít možná někde svůj vlastní stát se zmínil pan Okamura. Jen tak mimochodem, podobné úvahy nejsou nijak nové a dokonce o tom hovořili i někteří romští aktivisté. Připouštím ale, že podobné úvahy zavánějí rasovou segregací. Pan Schwarzenberg k tomu jen ironicky poznamenal, že bude asi obtížné najít někoho, kdo by podobné území Romům poskytl. Jestliže tedy nyní pan prezident Klaus nebo jiní obviňují pana Schwarzenberga z rasismu, tak je to z jejich strany podásovka.

0 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

8. 2. 2012 12:24
Re: Milá Libuško, nepřekrucujte

Rasova segregace? Cikani jsou stejna rasa, ne?

-

Knize si nevidi do huby a to ma z toho.

0 0
možnosti
C

chill

8. 2. 2012 10:30
A jak by takový stát fungoval?

A mohla byste navíc v rámci tohoto blogu specifikovat, jak by takový stát mohl samostatně fungovat? Jenom napsat, že by něco takového bylo hezké, hmmm, to je opravdu blogerská kvalitka....je přece nabíledni, že by Cikáni nikdy žádný samostatný stát mít nemohli, jelikož jejich živobytím bylo, je a bude parazitovat na jiné komunitě (a nejde o žádný rasismus, to je prostě jejich přirozenost). Historicky šlo o lidi bez domova, kteři migrovali po různých lokalitách a většinou se živili drobnými krádežemi. Sem tam mezi nimi byl nějaký řemeslník, dobrý hudebník, ale to v dnešní době už dávno masově neplatí, jsou zvyklí natahovat ruce a pravidelně dostávat! Jejich stát by mohl fungovat jenom tehdy, kdyby se k němu hlásili i ti velmi bohatí Cikáni, kteří by jej chtěli financovat.....ale Tito bohatí Cikáni s těmi dole většinou nechtějí mít nic společného, žijí úplně jiným životem...takže Cikánský stát je moc hezké plácání o ničem!

0 0
možnosti