Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

15. 2. 2012 21:44
Fuj!

:-/  píct MAJONÉZU může jenom zvíře. To radši sežeru psa, to je aspoň čistý maso. Navíc nevim, co furt máte s chlapama - kdysi jsem měl spolubydlícího, ten dělal třenou i tvarohovou jak moje babička. Která by se teda vobrátila v rově, kdyby jí někdo řekl, že má tepelně zpracovat majonézu. To je fakt zvěrstvo.

2 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

15. 2. 2012 19:44
Babovka ilustracni primo babicovska, ma krupku!

A tak to ma Jirka rad!

Babovka majonezova nebo olejova neni moje gusto, tady je recept na super jednoduchou a navic hrnkovou babovku, kterou podle meho skromneho nazoru musi zvladnout i kuchar jako je Mistr VK

2 hrnky cukru (krystal nebo moucka, je to jedno), 1 hrnek kvalitniho masla (zhruba 225 g pro neznaleho hrnkoveho mereni), 5 vajec, 1/4 hrnku  zakysane smetany, 1/4 hrnku mleka, 1 balicek vanilky nebo vanilka z lusku ci 1lzicka vanilkoveho extraktu, 2 1/4 hrnku mouky hladke, 1/2 lzicky soli. Zamichat postupne cukr, sul, maslo a vejce a vanilku, pak mleko, smetanu, nakonec pridavat mouku. Rozmichat  a nalit do formy. Doba peceni zavisi na troube, nutno zkusit paratkem, babovka je hustci, neni nadychana jako se snehem, ale je vyborna. Pect pri 180 C zhruba 50 minut, ale musi se to vyzkouset. NE pro slabe natury a lidi drzici dietu!!

4 0
možnosti

3lipy

15. 2. 2012 21:31
Re: Babovka ilustracni primo babicovska, ma krupku!

Není zrovna levná, ale jednoduchá-vyzkouším, Díky L.Č.

0 0
možnosti

Bára33

15. 2. 2012 9:18
Jednoduché a dobré recepty jsou fajn

Mám ráda jednoduché a přitom ověřené recepty - takže zkusím. Akorát mě přišlo úsměvné, že u mě je to s pečením úplně obráceně než u vás. Když byly děti doma, já měla náročnou práci, tak na pečení téměř vůbec nebyl čas. Zato teď, když už se nemusím o nikoho (kromě manžela) starat, tak se na stará kolena pouštím do různého pečení - aspoň pro vnučky

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

15. 2. 2012 9:02
asi radši

zůstanu u našlehaných vajíček s olejem, snad si bábovka poradí bez stabilizátorů a ztužovačů a regulátorů kyselosti.

Jinak klasika-olejová bábovka:-)

2 0
možnosti

3lipy

15. 2. 2012 10:04
Re: asi radši

Nerada šlehám bílky. Musí se u té olejové taky bílky šlehat?

0 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

15. 2. 2012 8:17
.

„V tomhle receptu spojím vlastně recepty dva – na buchty  a bramborový salát. Obojí je lahůdka, tak proč je nesmíchat dohromady?“

5 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

15. 2. 2012 9:03
Re: .

Spejbl peče bábovku ? http://youtu.be/v6c20CEJ7aI?t=6m43s

1 0
možnosti

jarinka

15. 2. 2012 8:03
Majonéza jsou

vlastně vyšlehaná vajíčka s olejem, tak proč ji nepoužít. Akorát mouky se mi zdá příliš - ale když říkáte, že bábovka byla dobrá, tak jí dám také půl kila.

0 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

15. 2. 2012 8:15
Re: Majonéza jsou

A proč ne rovnou kilo?

3 0
možnosti