Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pěnice

26. 2. 2012 16:38
Já jsem zvyklá jednat pěkně na rovinu,

protože děti, i když vychované dobře ,občas zkusí něco , co doma neviděly. kousek od Ostravy, takže po dálnici je to kousek a tak k nám děti jezdí i ve všední dny. Před pár lety dcera ještě děti neměla, třicítka na krku a na starost jen sebe a manžela.  Jednou tak dcera přijela a že má hlad. Já říkám, vezmi si na co máš chuť, načež na mně vyjela, jak je unavená z práce, jak jsou lidi hnusní , protože je pracovně v kontaktu s lidmi.V prvním okamžiku jsem neřekla nic a už jsem vstávala, že ji obsloužím, ale pak to do mně vjelo. Tak ty jsi unavená, zadek vozíš v autě, lidi ti vadí ?Tak se jdi zeptat pokladní v Tescu nebo Kauflandu,jak je spokojená a hlavně ve výplatní den, kdy dostane pár peněz , zatímco ty si žiješ jak ve vatě. Řekla ještě něco a to už jsem ji poslala někam do pryč. Týden se neozvala, já také. Pak volala, jak to, že ji nepozvu. Já svoje děti nemusím zvát, mohou přijít kdykoliv, pokud vědí, jak se chovat. Už to nikdy nezkusila, jsme často pohromadě a v pohodě.

4 0
možnosti

pěnice

26. 2. 2012 16:41
Re: Já jsem zvyklá jednat pěkně na rovinu,

Vidím teď, že mi vypadl text. Kousek od Ostravy máme chatu a po dálnici je to pár kilometrů..

0 0
možnosti

překladatel do reality

26. 2. 2012 14:55
Ano ano, to jsou ty socialistické memy, které jim NĚKDO...

... natloukl do hlavy: "Mají PRÁVO mít se dobře" a "Mají právo na takovou a takovou práci" a "Mají právo, aby je rodiče podporovali i v dospělosti a ti zase nemají právo na to si za svoje peníze kupovat co chtějí". Všechny tyto lži a neexistující "práva" tu pěkně vyhřezla na povrch a najednou se rodič poněkud diví.

2 0
možnosti

3lipy

26. 2. 2012 15:09
Re: Ano ano, to jsou ty socialistické memy, které jim NĚKDO...

Ale kdo to těm dětem natloukl do hlavy, když u vlastních rodičů viděly jiné příklady? My jsme od rodčů nedostaly (holky) nic. Jen jsme jim pomáhaly(-trochu mluvím s tou pomocí za sebe). Víte ja v tom vidím ne socialistické manýry, ale vlivy jiných kultur, které k nám po revoluci dorazily. Děti v tom pak mají maglajs a ani se neuvědomují co říkají.

:-(

0 0
možnosti

jeanetka

26. 2. 2012 14:49
no, hezky, hezky

takové řeči slýchávám také, na štěstí ne v rodině :-) JŠ

1 0
možnosti

3lipy

26. 2. 2012 14:54
Re: no, hezky, hezky

Asi nemáte tak otevřený až "drzý" vztah s dětmi. To mne připomnělo jedno vyprávění známého, kterému manželka říkala "Vem si Diazemap, jedou k nám děti";-D

1 0
možnosti

Danny_Kay

26. 2. 2012 14:46
Clovek ktery...

...pohrda starymi lidmi, je, pominu-li charakter, hlupak! A jestli ma nekdo predstavu,ze rodice nebo prarodice maji nejakou moralni povinnost podporovat financne sve potomky, tak je to vetsinou neschopa, co se o sebe neumi postarat sam. Je vsak nadese jasne,ze takovy clovek sam sebe povazuje za neco vic...a pritom je min.

1 0
možnosti

3lipy

26. 2. 2012 15:24
Re: Clovek ktery...

Máte pravdu. Jednou budeme staří všichni. Ve článku ale není nic o nějakém pohrdání. Chlapec jezdí za starými lidmi do ústavu, má je rád, jen holt upřednostňuje v této době mladé. A není sám...

0 0
možnosti