Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fioman

29. 12. 2010 10:23
Paní Čiháková, dle stávajícího lesnického zákona

měl myslivec právo na to, na místě a bez jakéhokoliv upozornění, Vašeho pejska okamžitě zastřelit. Navíc, pokud by Vás myslivec nejprve slovně upozornil, respektive, vyzval Vás k opuštění lesa a Vy byste jeho výzvu neuposlechla, měl právo na to, zastřelit i Vás.:-( F.F.

0 0
možnosti

viveka

29. 12. 2010 10:39
Re: Paní Čiháková, dle stávajícího lesnického zákona

Myslivec NEMÁ právo zastřelit psa, toto právo má pouze myslivecká stráž nebo myslivecký hospodář a to pouze za dalších v zákoně přesně stanovených podmínek:

§14 odst. 1 písm. e Zákona o myslivosti: "Myslivecká stráž je oprávněna usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo  vliv  svého vedoucího  ve vzdálenosti  větší  než  200   m  od  nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební."

Pejsek zvěř nepreonásledoval, takže na něj neměla právo střílet ani ta myslivecká stráž.

Se trochu právnicky dovzdělejte, člověče.

0 0
možnosti

crocodileclip

27. 12. 2010 8:02
Mohl vám ten myslivec

Obohatit toho pejska taky o trochu olova a zvýšit váhu, když jste ho nechala volně lítat. Jak může myslivec vědět, že není pes to toulavý? V honitbě má právo ho zastřelit a tak to byl vlastně myslivec se soucitem.Rv

0 0
možnosti

viveka

27. 12. 2010 8:24
Re: Mohl vám ten myslivec

1. Myslivec pozná že pes není toulavý podle toho, že je s ním majitelka.

2. Myslivec NEMÁ právo zastřelit psa, toto právo má pouze myslivecká stráž nebo myslivecký hospodář za dalších v zákoně přesně stanovených podmínek:

§14 odst. 1 písm. e Zákona o myslivosti: "Myslivecká stráž je oprávněna usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo  vliv  svého vedoucího  ve vzdálenosti  větší  než  200   m  od  nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební.

0 0
možnosti

lajika

26. 12. 2010 7:56
"pejskaři" (a najmě "pejskařky")

Jsem majitelkou vlčačky. Vychované, přivolatelné k noze či "ke mně" prvním povelem. Neuvěřitelně mě nadzvedá, když jdu na procházku se svou slušně vychovanou psicí, který má nadto košík, vodítko a jde u nohy a za hysterického jekotu na ni útočí nevychovaný maltézák bez koše, bez vodítka, bez disciplíny a s paničkou která se zmůže maximálně na pokřik "Bobinko, nech pejska, Bobinko, to nemůžeš, to je velkej pejsek" to vše v tónu, v němž by pokárání nerozluštil ani komisař REx, natož průměrný smeták, který se tak zákonitě domnívá, že ho panička podporuje v té veselé hře, jíž se právě oddává. Majitel, který nedokáže zajistit, aby jeho pes neobtěžoval okolí si psa vůbec nemá pořizovat. Pokud už to udělá, měl by ho buď vychovat nebo izolovat někde, kde nebude vadit. Psí výběh, vlastní zahrada, něco už by se našlo. Takže znova - chyba nikdy není v psu. Chyba je vždycky v bezohledném nezodpovědném majiteli. No a pokud se tím takový pejskař ještě na webu chlubí, zůstává už nad tím rozum stát.

0 0
možnosti

truepapas123

26. 12. 2010 8:34
Re: "pejskaři" (a najmě "pejskařky")

R^R^

0 0
možnosti

lajika

26. 12. 2010 7:46
malí psi

ano - pes potřrebuje i volnost a výběh, o tom žádná, pes, který se jaktěživo nedostal z vodítka je chudák a argumentovat psími výkaly na chodnících je v případě, kdy se blog odehrává v lese, o ničem. ALE:

1) jak už někdo uváděl, i maltézák může ohrozit zvěř pokud ji v zimě vyruší, chladný vzduch, hluboké závěje a panický úprk znamenají výdej energie a prochladnutí, které může snadno vést k zápalu plic a úhynu.

2) pokud je pes natolik nevychovaný, že nepřijde okamžitě a na první zavolání (a že zvlášť mezi malými plemeny je takových většina) pak nemá bez vodítka co dělat nikde!! Takový pes ať holt trpí za neschopnost a nezodpovědnost majitele nedostatkem výběhu. Jak k tomu přijdou ostatní (ať už lidé nebo normální psi) aby je otravoval (většinou navíc ječící, hysterický a agresivní - "musela jsem ho odtrhnout z nohavice" !?!) nevychovaný pes?

3) mimořádně slušný myslivec - upozornil, představil se, nenadával.

0 0
možnosti

viveka

26. 12. 2010 9:35
Re: malí psi

Jen k tomu panickému úprku - ony ty zvířata nejsou blbý. Všimněte si, nejdřív pozorují, jestli opravdu hrozí nebezpečí a jak velké, pak případně poodejdou rychlostí ne větší než nutnou a zpovzdálí sledují jestli to stačilo. Hysterky, které propadaly panickému úprku před každou myší, vymřely vysílením už v třetihorách, a do našich dnů dožili potomci těch, kteří uměli utéct i vlkům a neplýtvat energií určenou k tomuto.

Podívejte se na snímky z afrických parků. Stáda gazel se klidně pasou kousek od lva, protože umí vyhodnotit situaci.

Takže myslím, že vadil-li některé laňce zmíněný maltézák, poodešla pár desítek metrů a měla zase svůj klid.

0 0
možnosti

Ježikača

25. 12. 2010 22:14
a máte to,

vy je chcete pobavit, a oni vám vynadají. :-) maltézák jako postrach lesní zvěře 8-o. myslím, že s ním a foťákem jste opravdu škodu nenadělala. a jestli se chce někdo vyřádit, ať si vzpomene na čtyřkolkáře a kácení dřeva, které se dělá v zimě. to vynervuje celé kilometry lesa. pěkné svátky vám i osobě blízké.

0 0
možnosti

3lipy

25. 12. 2010 22:29
Re: a máte to,

Pochopila jste to správně. Blbec zůstne blbcem. Zdraví L.Č.V

0 0
možnosti

novačka

25. 12. 2010 21:54
mdam je hulvát a ....

nepublikovatelná ..... Nechat pobíhat psa v lese, byť dvoukilového, blondýnovatelné ... Ach jo, a ještě nadává myslivcům do hulvátů! Ale dnes je možné vše ...

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

26. 12. 2010 17:51
Re: mdam je hulvát a ....

Když pominu, že myslivec se nečílil kvůli psovi, ale madam, která tam fotila. Čili kdyby tam byla bez psa, on by vyskakoval stejně, ale tentokrát bez jakéhokoliv morálního ospravedlnění :-).

0 0
možnosti

dimple

25. 12. 2010 18:33
Dáma by si měla

přečíst něco o honitbách a být ráda, že odešla z lesa s živým psem.... Nejsem myslivec ...

0 0
možnosti

dimple

25. 12. 2010 18:35
Re: Dáma by si měla

nějaký error na ihojte

0 0
možnosti

dimple

25. 12. 2010 18:31
Dáma by si měla

něco přečíst o honitbách... nejsem myslivec, nesnáším valnou část těchto rádoby myslivostí posedlých osob, ale... Dotyčná může být ráda, že odešla z lesa i s celým a živým čoklem....

0 0
možnosti

viveka

25. 12. 2010 19:22
Re: Dáma by si měla

Dáma si nemusí nic číst, neexistuje žádný zákon, který by nařizoval mít psa v lese na vodítku. Paragraf 10 Zákona o myslivosti pouze stanovuje, že je zakázáno nechat ho pobíhat MIMO VLIV svého vedoucího. Takže je-li pes na doslech a poslouchá, není mimo vliv a nic zlého se neděje.

0 0
možnosti