Děkujeme za pochopení.
Dita_1
Pan Kroupa
Ten pan Kroupa je vskutku renesanční člověk!
"Tělo bratra Ignáce na zemi leželo, však hlava i paže obě chyběly jemu.
Krev chladem v led se proměnila a ošklivý obraz z ní i na zdi vyvedený
byl. Nápis ten krutě hlásal do očí našich slova tato -,,Memneto mori...!" (Pamatuj na smrt...!)"
Martin Kavka
Re: Pan Kroupa
Já naposledy od něj četl jak jezdil v něčem velkém. Už nevím v čem......asi to nebylo podstatné
vipeeer5
Dieta
Tak myslím, že se panu Kroupovi podařilo zcela něco ojedinělého, po čem touží všechny farmaceutické i jiné firmy zabývající se vymýšlením nějaké pilulky na hubnutí a vůbec se jim to nedaří. Když jsem šel číst jeho blogy o vaření a následně diskuze, měl jsem docela hlad, protože jsem ještě na obědě nebyl a světe div se, po shlednutí pár fotografií a ,,éňoňéňo" receptů je hlad i chuť na něco zcela pryč.
Prof. Kikina Parker, CSc
Re: Dieta
Taková placka na špagety vypadá, že už kdysi traktem prošla ... ale koupil si nový foťák, tak snad to bude ... ostřejší.
Dita_1
Všechno je jednou poprvé
... a já si poprvé otevřela Kroupův blog. To opravdu není svérázný humor?
Prof. Kikina Parker, CSc
není :-)
"Jen pro změnu doporučuji přidat do vody spolu se špagetami 3 – 4 stroužky oloupaného česneku ponechané v celku a pouze rozkrojené napůl. Přidejte asi jeden stroužek rozetřeného česneku. Oloupu si asi 8 stroužků česneku, z toho 4 rozetřu se solí a 4 si nechám v celku. Pak oloupu si asi 2 – 3 stroužky česneku, které také nakrájím na plátky do zelí. Po chvíli přidám 2 – 3 stroužky česneku rozetřeného s trochou sole do míchaných vajíček. Rozetřu si ještě jeden menší stroužek česneku. Když jsem v téhle fázi, tak si rozkrájím na plátky asi 4 stroužky česneku a dám je stranou. Další asi 4 stroužky česneku rozetřu, nebo prolisuju a polovinou z této pasty maso pomažu. Promíchám, přidám 2x stroužky česneku rozetřeného se solí.
Vrah
Re: Nechte si chutnat!
Podobně čánek o mimibazaru na módním pekle:
http://modnipeklo.cz/2011/10/mimibizar/
Ham ham.
johnpeters
Kuchtění
je můj koníček,jsem amatér(dost zkušený) a dle názoru jiných i jedlý.Kdysi jsem to po vojně zkusil i v hospodě,nikdo nenadával.Pohlreicha nemusím,dost mně vadí jeho nevymáchaná...způsoby.Pokud chci vařit pro hosty tak,aby si to(v běžné hospodě)mohli dát,nemohu jim nabízet lososa na stříbře.Až budu mít restauraci pro bohaté,tak se suroviny i prachy budou točit.Jinak česká kuchyně z dostupných surovin,,čistota,hygiena v kuchyni a esprit kuchaře musí uspokojit každého hosta!A to-v malém-předvádí i pan Babica v TV.V jeho náhražkách nevidím nic tak nejedlého.týká se to stejně převážně cizích receptur.P.S.Zkuste si uvařit třeba na př.kuře na paprice z italských ingrediencí.Budete moc zklamáni výsledkem.
isabell
Re: Kuchtění
Proč by měl někdo českou klasiku, tedy kuře nebo slepici na paprice, vařit z italských ingrediencí??
Každému (receptu) co jeho jest!
A to je to, co diváci i kuchaři vyčítají Babicovi- przní klasické recepty, nové vymýšlí nechutně a přeplácaně a nedodržuje klasické technologické postupy ani u nejjednodušších jídel. Ve zkratce- učí lidi žrát (s prominutím) levné pomeje
Kahlan Amnell
Levný Babica?
no já nevím, ale levná jídla si představuji jinak. Pokud mohu z receptu dvě tři suroviny vynechat, tak je jídlo přeplácané a předražené.
Ital je drahý, protože u nich z olivového oleje a parmazánu dělají lidová jídla, zatímco pro nás je to drahý dovoz. Navíc v TV nemusí šetřit na jedné porci.
A Polreich? Nevím, proč ho pořád srovnávají s Babicou, když každý má pořad o něčem jiném.
čirokéz
Pohlreich vs Babica
Tyhle dva pořady se nemůžou vůbec porovnávat. Něco, jako bych chtěl porovnat Martinu Sáblikovou a Tomáše Wernera. Obojí je o bruslení a je tam trošku rozdíl, že jo. A přiznám se, raději se dívám na Z. Pohlreicha, jak se snaží aspoň trochu pozvednout úroveň gastronomie v našich hospodách a tu bandu diletantů donutit něco kvalitně uvařit. Nemám nic proti J. Babicovi, ale pro ty jeho recepty je (myslím si) vysílací čas na Nově příliš drahý. Možná tak kolem půlnoci místo Teleshoppingu.
vipeeer5
Konkurence
Musím říct, že Babica mě vždy pobavil a jeho pořad jako komiks nikdy nezklamal, ale momentálně čtu blogy Vladimíra Kroupy na doporučení Isabell a jsem zcela fascinován.
isabell
Re: Konkurence
Tak hlavně opatrně a v malých dávkách, jestli mohu doporučit
Ovšem k dokreslení každého blogu je třeba číst i diskusi, autor v nich často recepty ještě doplňuje ....
Bětka
Vaření
Vařme si každý co chceme,co nám chutná atd.Když si někdo myslí,že si chemikáliemi v kečupu,vegetě a pytlíkových polévkách vylepšuje zdraví,je to jeho věc. Polreich se chová tak,jak mu to nařizuje formát pořadu, v zahraničních verzích prý je ten kuchař ještě ostřejší. Babicu jsem viděla vařit 2x a nevyhovuje mi. Neuznávám jídla typu "kuře ala bažant", české "tiramisu" z pomazánkového másla atd. To spíš Polreich, jednoduchá čistá jídla z čerstvých surovin,s bylinkami. Neuznávám hotovou sýrovou omáčku z pytlíku, když si za pár minut vyrobím čerstvou. A Ital je úžasný, jeho kachna na pomerančích byla excelentní. V našem 8 tisícovém městečku nebyl problém koupit ani pomeranče,ani řapíkatý celer,natož chlazenou kachnu. Suroviny se dají koupit,i "obyčejný člověK" má přístup k internetu, kde si suroviny "vygůglí" a přeloží do češtiny.
Dita_1
Re: Vaření
Tiramisu z pomazánkového másla? Hned jsem si vzpomněla na jeden kdysi populární, dnes na iDnes zrušený smajlík.
Dita_1
Koukám, že se zde maže
A mažou se i příspěvky, které neobsahují žádné urážky a vulgarity. No užijte si to, paní Čiháková
isabell
Re: Koukám, že se zde maže
Šmarjá. Mě to teď jednou vykoplo i odhlásilo a dvakrát nevzalo příspěvek.... prej úprava webu...ach jo
- Počet článků 966
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1603x
Seznam rubrik
Oblíbené články
- Blog Vlasty Marka
- Pozitivní noviny.cz
- Babinet.cz
- Hana Formánková
- Karel Drábek
- Monika Hradecká
- Eva Dosedělová
- Bohumila Kolářová
- Eva Lipinová
Oblíbené stránky
- Krásná paní-časopis a kalendář
- www.3lipy.wz.cz
- Nakladatelství lulu.com
- osobni stranky Edy Schildnera...
- Město žen-magazín
- Eva Lipinová