Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dita_1

30. 1. 2012 13:02
Pan Kroupa

Ten pan Kroupa je vskutku renesanční člověk!

"Tělo bratra Ignáce na zemi leželo, však hlava i paže obě chyběly jemu.

Krev chladem v led se proměnila a ošklivý obraz z ní i na zdi vyvedený

byl. Nápis ten krutě hlásal do očí našich slova tato -,,Memneto mori...!" (Pamatuj na smrt...!)"

3 0
možnosti
MK

Martin Kavka

30. 1. 2012 13:04
Re: Pan Kroupa

Já naposledy od něj četl jak jezdil v něčem velkém. Už nevím v čem......asi to nebylo podstatné

1 0
možnosti
V

vipeeer5

30. 1. 2012 12:56
Dieta

Tak myslím, že se panu Kroupovi podařilo zcela něco ojedinělého, po čem touží všechny farmaceutické  i jiné firmy zabývající se vymýšlením nějaké pilulky na hubnutí a vůbec se jim to nedaří. Když jsem šel číst jeho blogy o vaření a následně diskuze, měl jsem docela hlad, protože jsem ještě na obědě nebyl a světe div se, po shlednutí pár fotografií a ,,éňoňéňo" receptů je hlad i chuť na něco zcela pryč.

2 0
možnosti
PKPC

Prof. Kikina Parker, CSc

30. 1. 2012 12:59
Re: Dieta

Taková placka na špagety vypadá, že už kdysi traktem prošla ... ale koupil si nový foťák, tak snad to bude ... ostřejší. ;-D

1 0
možnosti
D

Dita_1

30. 1. 2012 12:49
Všechno je jednou poprvé

... a já si poprvé otevřela Kroupův blog. To opravdu není svérázný humor? ;-D

2 0
možnosti
PKPC

Prof. Kikina Parker, CSc

30. 1. 2012 12:49
není :-)

"Jen pro změnu doporučuji přidat do vody spolu se špagetami 3 – 4 stroužky oloupaného česneku ponechané v celku a pouze rozkrojené napůl. Přidejte asi jeden stroužek rozetřeného česneku. Oloupu si asi 8 stroužků česneku, z toho 4 rozetřu se solí a 4 si nechám v celku. Pak oloupu si asi 2 – 3 stroužky česneku, které také nakrájím na plátky do zelí. Po chvíli přidám 2 – 3 stroužky česneku rozetřeného s trochou sole do míchaných vajíček. Rozetřu si ještě jeden menší stroužek česneku. Když jsem v téhle fázi, tak si rozkrájím na plátky asi 4 stroužky česneku a dám je stranou. Další asi 4 stroužky česneku rozetřu, nebo prolisuju a polovinou z této pasty maso pomažu. Promíchám, přidám 2x stroužky česneku rozetřeného se solí.

1 0
možnosti
MP

Vrah

30. 1. 2012 12:37
Re: Nechte si chutnat!

Podobně čánek o mimibazaru na módním pekle:

http://modnipeklo.cz/2011/10/mimibizar/

Ham ham.

;-D

0 0
možnosti
JP

johnpeters

30. 1. 2012 12:26
Kuchtění

je můj koníček,jsem amatér(dost zkušený) a dle názoru jiných i jedlý.Kdysi jsem to po vojně zkusil i v hospodě,nikdo nenadával.Pohlreicha nemusím,dost mně vadí jeho nevymáchaná...způsoby.Pokud chci vařit pro hosty tak,aby si to(v běžné hospodě)mohli dát,nemohu jim nabízet lososa na stříbře.Až budu mít restauraci pro bohaté,tak se suroviny i prachy budou točit.Jinak česká kuchyně z dostupných surovin,,čistota,hygiena v kuchyni a esprit kuchaře musí uspokojit každého hosta!A to-v malém-předvádí i pan Babica v TV.V jeho náhražkách nevidím nic tak nejedlého.týká se to stejně převážně cizích receptur.P.S.Zkuste si uvařit třeba na př.kuře na paprice z italských ingrediencí.Budete moc  zklamáni výsledkem.

0 0
možnosti
IB

isabell

30. 1. 2012 12:30
Re: Kuchtění

Proč by měl někdo českou klasiku, tedy kuře nebo slepici na paprice, vařit z italských ingrediencí?? 8-o 

Každému (receptu) co jeho jest!

A to je to, co diváci i kuchaři vyčítají Babicovi- przní klasické recepty, nové vymýšlí nechutně a přeplácaně a nedodržuje klasické technologické postupy ani u nejjednodušších jídel. Ve zkratce- učí lidi žrát (s prominutím) levné pomeje :-/

7 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

30. 1. 2012 12:22
Levný Babica?

no já nevím, ale levná jídla si představuji jinak. Pokud mohu z receptu dvě tři suroviny vynechat, tak je jídlo přeplácané a předražené.

Ital je drahý, protože u nich z olivového oleje a parmazánu dělají lidová jídla, zatímco pro nás je to drahý dovoz. Navíc v TV nemusí šetřit na jedné porci.

A Polreich? Nevím, proč ho pořád srovnávají s Babicou, když každý má pořad o něčem jiném.

0 0
možnosti
VT

čirokéz

30. 1. 2012 12:03
Pohlreich vs Babica

Tyhle dva pořady se nemůžou vůbec porovnávat. Něco, jako bych chtěl porovnat Martinu Sáblikovou a Tomáše Wernera. Obojí je o bruslení a je tam trošku rozdíl, že jo. A přiznám se, raději se dívám na Z. Pohlreicha, jak se snaží aspoň trochu pozvednout úroveň gastronomie v našich hospodách a tu bandu diletantů donutit něco kvalitně uvařit. Nemám nic proti J. Babicovi, ale pro ty jeho recepty je (myslím si) vysílací čas na Nově příliš drahý. Možná tak kolem půlnoci místo Teleshoppingu.

2 0
možnosti
V

vipeeer5

30. 1. 2012 11:56
Konkurence

Musím říct, že Babica mě vždy pobavil a jeho pořad jako komiks nikdy nezklamal, ale momentálně čtu blogy Vladimíra Kroupy na doporučení Isabell a jsem zcela fascinován.

4 0
možnosti
IB

isabell

30. 1. 2012 12:13
Re: Konkurence

Tak hlavně opatrně a v malých dávkách, jestli mohu doporučit ;-)

Ovšem k dokreslení každého blogu je třeba číst i diskusi, autor v nich často recepty ještě doplňuje ....

1 0
možnosti
OP

Bětka

30. 1. 2012 11:41
Vaření

Vařme si každý co chceme,co nám chutná atd.Když si někdo myslí,že si chemikáliemi v kečupu,vegetě a pytlíkových polévkách vylepšuje zdraví,je to jeho věc. Polreich se chová tak,jak mu to nařizuje formát pořadu, v zahraničních verzích prý je ten kuchař ještě ostřejší. Babicu jsem viděla vařit 2x a nevyhovuje mi. Neuznávám jídla typu "kuře ala bažant", české "tiramisu" z pomazánkového másla atd. To spíš Polreich, jednoduchá čistá jídla z čerstvých surovin,s bylinkami. Neuznávám hotovou sýrovou omáčku z pytlíku, když si za pár minut vyrobím čerstvou. A Ital je úžasný, jeho kachna na pomerančích byla excelentní. V našem 8 tisícovém městečku nebyl problém koupit ani pomeranče,ani řapíkatý celer,natož chlazenou kachnu. Suroviny se dají koupit,i "obyčejný člověK" má přístup k internetu, kde si suroviny "vygůglí" a přeloží do češtiny.

6 0
možnosti
D

Dita_1

30. 1. 2012 11:44
Re: Vaření

Tiramisu z pomazánkového másla? 8-o Hned jsem si vzpomněla na jeden kdysi populární, dnes na iDnes zrušený smajlík.

1 0
možnosti
D

Dita_1

30. 1. 2012 11:35
Koukám, že se zde maže

A mažou se i příspěvky, které neobsahují žádné urážky a vulgarity. No užijte si to, paní Čiháková Rv

3 0
možnosti
IB

isabell

30. 1. 2012 11:38
Re: Koukám, že se zde maže

Šmarjá.  Mě to teď jednou vykoplo i odhlásilo a dvakrát nevzalo příspěvek.... prej úprava webu...ach jo :-/

0 0
možnosti