Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víc hlav, víc rozumu. Třeba se nad těmi "útěky"  spolu s námi, ti co májí "právní povědomí", zamyslí a něco vymyslí. Doufejme, že to bude co nejdříve...

0 9
možnosti

Ono už to dávno vymyšlené je, problém je v každodenní realizaci.

3 0
možnosti
Foto

Tato lidová tvořivost v rámci - jak řídit ve státě toto .. či ono, mne vždycky pobaví. Jedni chtějí posílat lidi do pracovních táborů po vzoru gulagů, jiní by dávali za vše - rovné tresty:  doživotí a nebo rovnou trest smrti ... a bez soudů. Ta lačnost davu po krvi mi připomíná krysy.

7 2
možnosti

A na co prosím pěkně potřebuju pas? Do Francie nebo do Rumunska nepotřebuju vůbec nic.

6 2
možnosti

Pani autorko, vas napad je z kategorie nesmyslu. Sebrat pas, to prosim, to se realizovat muze a take se to obcas dela. Nicmene sebrat OP nelze. Nevim jak si predstavujete vydani nahradniho dokladu pro pohyb po CR ale jen tak mimochodem pripominam, ze bez OP vas neprijmou k nastupu trestu. A k tomu nahradnimu dokladu...mohla byste sdelit kdo by to zaplatil? Ale to nejpodstatnejsi je fakt, ze napriklad v Praze sednu do auta a za par hodin zastavim v Zurrichu nebo v Barcelone a pokud jsem cestou neudelal prestupek a nebudu mit smulu na silnicni kontrolu, tak si toho nikdo nevsimne a nezastavi mne. No a az uz budu v cili, tak si zvolim internetovou stranku na ktere si objednam doklad totoznosti podle mych predstav.

9 1
možnosti
Foto

Možná by každému sprostému podezřelému taky mohli pro sichr useknout nohy. To by neutekl.

10 1
možnosti

Vy zase perlíte. Jestliže si někdo za pár melounů (což je pořádná ptákovina) může nechat vyrobit falešnou nemoc, proč by si za pár melounů (věřte že je to daleko levnější), nemohl nechat vyrobit falešné doklady?  A ještě lépe, za ty melouny ho řada "převaděčů" nenápadně dopraví kamkoliv na této planetě. :-)

12 1
možnosti

Takže co, milostivá paní?  Presumpce neviny, nebo sebrané doklady každému, kdo je vyšetřován? Třeba jen proto, že si někdo trestní oznámení vymyslel?

    Zvážila vaše hlavička, že váš nápad by se netýkal těch několika desítek nakonec uprchlých, ale především tisícovek nakonec osvobozených, případně neodsouzených?  Z jakého důvodu by tito nevinní měli být připraveni rok či déle o možnost vyjet se svými dětmi k moři?

    Obávám se, že takovouto širší úvahou se ani nezatěžujete. Hrůza!!!

    PS: Nebylo by nejlepší republiku zase obehnat drátem?

9 0
možnosti

Myslím, že takové malé trestní oznámeníčko na paní Čihákovou by mělo znatelný dopad na tuto její logiku ve chvíli, kdy by při podání vysvětlení musela odevzdat OP, cestovní pas, řidičák a rodný list. De iure by přestala existovat. ;-D

8 1
možnosti

Madam,

protože každý je považován za nevinného, dokud mu není vina prokázána před soudem.

Váš "nápad" je jak z pera Jiřího Paroubka - presumpce viny na všechno!

8 1
možnosti

Obávám se, že se mýlíte. Podle mého názoru jsou zákony formulovány právníky tak, aby policie měla ztíženou pozici a právníci měli dostatek práce. To, že z toho mají prospěch i zločinci,  je vedlejěí efekt.

4 6
možnosti

To  "jsi v hledáčku policie, soudců... a přestože presumpci neviny ctíme, pas i občanku odevzdej, náhradní doklad k pohybu po republice ti stačí...“  se děje (z čewho ták soudíte?)

Anebo naopak neděje a vy si přejete, aby se to dělo?

Co přesně znamená "jsi v hledáčku policie, soudců ..."?

7 1
možnosti

No, co, je to prostě sprostej podezřelej;-D A to už vůbec nemluvím o tom, že jsou úkony, na které které opravdu potřebujete OP, nebo pas a náhradní doklad Vám prostě uznán nebude, což autorce vůbec nedochází. Ale nevadí, karma bude jako řemen.

9 1
možnosti
Foto

Tak troch mi uniká, jak může policejní prezident ovlivňovat vyšetřování nějakého případu. Možná může, ale to policejní vyšetřovatelé celých deset let nepředali věc státnímu zástupci?

Jinak Vaše povzdechy jsou takové populistické. Zločinci prchali, prchají a prchat a budou a policisté je honili, honí a honit budou. Proč vidíte jen samá negativa a nikoli to, že se před pár měsíci podařilo dostat z Karibiku nějaké uprchlé zločince?

8 3
možnosti
Foto

Pane Hermánku, vám asi uniká víc věcí;-D

2 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS