Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ten smutný příběh mi připomněl jeden vtip; omlouvám se těm, kteří ho znají, ale napsat ho sem chci, protože – v odlehčené podobě – popisuje vlastně totéž:

  

Povodně. Evakuace. Stařenka odmítá opustit svůj dům, prý že ji Pánbůh zachrání.

Všichni už jsou pryč, přijedou záchranáři a snaží se stařenku přemluvit, ale marná práce, ona nezlomně věří, že bude zázračně zachráněna.

Pak přijde voda. Přijedou pro ni na pramici, ale opět odjedou s nepořízenou.

Voda stoupá. Stařenka sedí za komínem, přiletí helikoptéra, na laně se spouští záchranář, ale stařenka si pořád vede svou: „Nikam se nehnu, tady jsem doma, Pánbůh mě zachrání!“ A přišla ještě větší voda a stařenka se utopila. Později v nebi se ptá: „Milý Bože, proč jsi mě nezachránil, když jsem se na tebe tak spoléhala?“ A Bůh odpovídá: „Vždyť jsem ti poslal pomoc několikrát – při evakuaci, na loďce, pak dokonce helikoptéru, ale ty ses nenechala zachránit.“       Příběh končí nakonec dobře – stařenka se dostala do nebe. ;-)  Ale vidíme tu něco, co fanatikům, o jakých byl váš článek, nedojde, totiž že Bůh koná zázraky začasté lidskýma rukama. Pokud se nemáme „opovážlivě spoléhat na milost Boží“, neměli bychom jimi pohrdat. A měli bychom používat zdravý rozum, pokud nám ho Bůh nadělil.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za názorné vysvětlení. Snad pochopí i fanatici...

1 0
možnosti
Foto

Kde jsem to jen četl - věda zvítězila nad vírou ve chvíli, kdy lidé začali na kostely montovat hromosvody.

6 0
možnosti
OK

Otázka je, jestli jablka mohou vítězit na hruškami.

2 2
možnosti
OK

Jak řekl blahé paměti Ignác z Loyoly: „Pracuj tak, jako by všechno záleželo na tobě, ale modli se tak, jakoby všechno záleželo na Bohu.“

4 3
možnosti
Foto

Vše podstatné je řečeno v Desateru Božích přukázáni. Proč neustále vzikají pochyby o Božích slovech? Pokud se člověku "dobře vede na Zemi", je váhání pochopitelné. Ale pokud člověka stíhá jedna rána za druhou a pořád o slovech z desatera pochybuje, je na pováženou!

2 1
možnosti
OK

Křesťané? Neznám takové (i když určitě tací jsou). Takové chování rozhodně křesťanské není, milá paní, je to leda tak lidská pýcha a drzost, která přenáší alibisticky veškerou zodpovědnost na Boha. Souvislost s Janovým evangeliem je... hm, řekněme podobná jako souvislost variátoru a jahody - obojí jsou šikovné věcičky

5 2
možnosti
Foto

Ano. "lidská pýcha a drzost..." Zapomněl jste na hloupost,,,

1 2
možnosti